5 fede ferietips til sommer med børn i det østjyske

5 fede ferietips til sommer med børn i det østjyske

Foto: Visitaarhus

Uanset, om den står den på dansk sommer i år.

Eller har I lige en uge eller to at slå ihjel herhjemme, før turen går sydpå, så byder sommerferien ofte på dage med børn, der skal ud og opleve et eller andet.

Og hvorfor ikke tage på oplevelse i sit eget østjyske nærområde.

Foto: Visitaarhus

Vi har plukket lidt fra denne guide, som Realdania har lavet på baggrund af de østjyske projekter, Realdania har støttet i årenes løb.

Glasmuseet Ebeltoft: Besøg glasværkstedet og lav dit eget lille kunstværk i glas. Gå på opdagelse med museets oplevelseskuffert i hånden  og spis en dejlig frokost på havnen eller i museets restaurant.

ARoS: Tag på opdagelse med ARoS Familieture hver søndag, eller meld ungerne til en af kunstmuseets sommerworkshops for børn. Hele familien kan kaste sig over spændende kunstprojekter i ARoS Kunststudio.

Godsbanen: På Godsbanens arealer er der rig mulighed for at udtrykke sig kreativt med skaterbane, legeplads og hyggelige cafeer. Der er masser af opleve på en skøn eftermiddag i Aarhus.

Remisen i Ryomgaard: Besøg det spændende jernbanemuseum i Ryomgaard, der fortæller om dengang, Ryomgaard var Djurslands trafikknudepunkt.

Kalø Slotsruin: Oplev en ægte middelalderruin på Kalø, tæt på Rønde på Djursland. Der skal ikke meget fantasi til, før man kan forestille sig middelalderens liv på borgen.

Kilde: Guiden “Tips til din sommer i Østjylland

 

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.