5 caféer med varm kakao

5 caféer med varm kakao

Foto: Pixabay Images

Tag familien med ud i det aarhusianske byliv for en kop varm kakao.

Nok er sommeren over os, men du kan allerede nu godt begynde at glæde dig til køligere dage. Et fald i varmegraderne betyder nemlig varm kakao for hele familien! Men hvor skal du slæbe den pukkelryggede med hen for at skåle over de dampende kopper? Her er en guide, som kan hjælpe på vej.

En sød kop i Marselisborgskoven
Restaurant Skovmøllen, Skovmøllevej 51, 8270 Højbjerg

Når bladene begynder at falde af træerne, er det på tide at smutte en tur i skoven med familien. Arrangerer du en kombination med efterfulgt varm kakao, bliver du med garanti en helt i børnenes øjne, især hvis du inviterer på Restaurant Skovmøllen, der i vinterhalvåret serverer en fabelagtig kop. På den hyggelige restaurant i Marselisborgskoven skaber det flotte bindingsværkshus med den gamle vandmølle som nabo en idyllisk ramme om koppen, som konditoren laver på mørk belgisk chokolade og sødmælk. Udpeg eventuelt en sød ledsager til kakaoen i form af en af restaurantens kager eller desserter. Udvalget varierer i takt med årstiden, men lige nu ville en rabarbertrifli med god vanilje og fløde vel ikke være af vejen? Og by the way: Hyggefaktoren topper ekstra meget, når der tændes op i pejsen om vinteren!

Økogaranteret kakao på Jægergårdsgade
Café Fika, Jægergårdsgade 47, 8000 Aarhus C

Fika er svensk og betyder kappepause, men med lidt gradbøjning ville en god kop kakao også passe ind i det hyggelige koncept, som du selvfølgelig bliver nødt til at udforske sammen med ungerne på Café Fika på Jægergårdsgade. Den økologiske frontrunner garanterer med sit økologiske spisemærke af guld en økologiprocent mellem 90 og 100. Også på kakaoen! Giver maven dig ikke lov til at nøjes med den varme kakaokop, der klart nok har flødeskum på toppen, kan du spæde op med en sandwich på hjemmebagt surdejsbrød, dagens suppe, en gang chili con carne eller en af caféens majspandekager, frisklavede salater eller grøntsagstærter. Bonusinfo: Fika sørger også for velsmagende alternativer til gluten- og laktoseallergikeren.

Seriøs smag i Graven
La Cabra Graven 20, 8000 Aarhus C

Er du ekstra seriøs omkring din og familiens ’fika’- pause, skal du aflægge La Cabra et besøg på matriklen i latinerkvartersgaden Graven. Kaffebaren står om nogen for kvalitetskaffe og godt håndværk: I risteriet i kælderen bliver der nørdet god smag, og i caféen kan kunderne både se og smage baristaernes håndværks-skills, som sidste år førte til ikke mindre end tre internationale baristamesterskabstitler i henholdsvis Østrig, Australien og Tjekkiet. Mens du får dig en klasse-kaff’, sørger du for at have 45 kroner klar til en kop varm chokolade steamet med økosødmælk til de mindste. På en regnvejrsdag slår I jer ned i cafeens patinerede træmøbler, og skinner solen, smutter I over på græsstykket på den anden side af den lille gade og slår mave. Måske med en lækker croissant i hånden!

Hurtig optankning på Vestergade
Bills Coffee, Vestergade 50B, 8000 Aarhus C

Endnu et formidabelt sted at nyde både kaffe og kakao er hos det lille kaffested Bills Coffe på Vestergade. Går du og familien fortravlede rundt i midtbyen og har kun tid til en hurtig optankning, kan I skippe hvilet ved et af caféens små borde og på bedste ’walk in- manér’ bestille jeres drikkevarer gennem den smarte luge i muren. Havde du egentlig bestemt dig for en kop kaffe, men når at lade dig lokke af ungernes varme chokolade til 39 kroner, skal du absolut ikke fortvivle, for Bills kreerer et fantastisk miks mellem kaffe og choko i den lækre Cafe Mokka! I øvrigt: Med klokken 7.30 som åbningstidspunkt i hverdagene vil Bills Coffee fungere som det perfekte tilflugtssted for dig og barselsveninden. Vi mener, når nu de små guldklumper alligevel har fået jer ud af fjerene, før en vis herre har fået skoene på?

Urbant leben på Borggade
Bernth & Co, Borggade 12, 8000 Aarhus C

Bernth & Co på Borggade er egentlig kendt for deres sandwiches, men de serverer også en anbefalelsesværdig kop varm kakao lavet på en god, kraftig 71 procents chokolade varmet op med økomælk. Får du gaflet en plads til dig selv og til ungerne, som du naturligvis har inviteret med, kan du sidde og nyde din kakao akkompagneret af udsigten til det travle urbane leben på den anden side af ruden. Og så må du endelig ikke gå hjem, før du har prøvet en af de lækre sandwiches på hjemmebagt langtidshævet brød. Sæt eksempelvis tænderne i en vegetarisk udgave med årstidens råmarinerede grøntsager, hjemmelavet humus og ost eller gå i den modsatte grøft med en Italian Meatball, der udover sit kødfulde indslag indeholder spicy tomatsauce, frisk basilikum og Provolone Picante.

Marie Larsen
Journalist på Kids Aarhus. Det fynske hjerte banker for den jyske hovedstad, som har været hjembyen siden 2010. Bruger størstedelen af tiden på at udforske Aarhus’ ekspanderende kulturliv og at anlægge grønne fingre i kolonihaven. Har en bachelorgrad i tysk sprog, kultur og litteratur og en kandidatgrad i nordisk sprog og litteratur fra Aarhus Universitet.