5 børnebøger til efterårsferien

5 børnebøger til efterårsferien

Foto: Fairytell

SPONSORERET Mangler du inspiration til sjov og spændende læsning med børnene i efterårsferien?

Redaktionen bag børnebogsapp’en Fairytell giver her 5 bud på bøger, du og ungerne kan kaste jer over – bøger, der både kan læses og lyttes til.

Prøv Fairytell i 1 måned gratis

1 – 5 år

Dyrene på landet
Kombinationen af søde naturtro billeder og simpel og faglig tekst, gør denne bog rigtig god til oplæsning for de helt små. Hvad siger koen? Hvordan lyder hunden? Der er virkelig god sprogtræning i at øve sig i at sige de forskellige dyrelyde. Og så giver bogen de lidt større børn en mulighed for at blive klogere på dyrelivet på en gård.

 

Hr. Brum hygger sig hver søndag
Billedbog om bjørnen Brum og hans ven, guldfisken Guld-Iver. I denne bog er Hr. Brum er ved at tage et glas honning ned af hylden, for rigtig at hygge sig – som han gør hver søndag – da han kommer til at vælte Guld-Ivers akvarium lige ned i hovedet på sig selv. Akvariet med Guld-Iver sidder fast, og den lille guldfisk pisker forvirret rundt for øjnene af hr. Brum, så han bliver helt svimmel. Sjov og hyggelig bog med fine illustrationer, som egner sig godt til højtlæsning for de 3-5 årige.

Prøv Fairytell i 1 måned gratis

5 – 8 år

Snøvsen og Eigil og katten i sækken
Snøvsen og Eigil og katten i sækken handler om drengen Eigil og et lille væsen, der kun har én tå at hoppe på. I bogen møder Eigil Snøvsen, og sammen drager de to ud for at finde katten i sækken og molevitten. Mange er sikkert allerede bekendte med bøgerne om Snøvsen, der for længst har opnået klassiker-status. Bogen leger med og udfordrer alle de talemåder vi voksne går og bruger, hvilket gør den til sjov og underholdende læsning for både store og små.

Sallys fars fede ferie
I denne bog skal Sally på ferie til All inclusive-land sammen med lillebror Eddie, mor og far. Men passer det, når far siger, at voksne ikke behøver at bruge solcreme? Og at pomfritter og ketchup fra buffeten tæller som grøntsager? Læs og grin med af skønne Sallys far.

 

8 –10 år

Umbra
Pigen Jovia har et særligt talent. Hun kan se en ekstra skygge hos mennesker. En skygge, der viser deres potentielle onde side. Denne skygge kaldes en umbra, og Jovia finder ud af, at hun er skyggelæser. Umbra-serien er forrygende fantasy i børnehøjde.

 

Fairytell – er børnenes helt eget eventyrlige bogunivers fyldt med lyt&læs-bøger

  • Du henter Fairytell som app til din tablet eller telefon. Dit barn kan følge med i billedbøgerne, mens bogen bladrer selv og læses højt af gode fortællerstemmer.
  • Du kan naturligvis også selv læse højt for dit barn eller lytte med på alle de gode historier.

Prøv Fairytell i 1 måned gratis

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.