5 cool legetøjsbutikker i Aarhus

5 cool legetøjsbutikker i Aarhus

Vrrrrøn, vrrøøn! Lækkert trælegetøj er bare nice. Foto: Askeladen

Du er på jagt efter nyt legetøj til ungerne eller mangler den perfekte gave, men gider ikke byens store legetøjskæder. Tjek her fem cool legetøjsbutikker.

Legetøj må altså bare gerne være af god kvalitet – og gerne med et drys fantasi og kreativitet ind over. Heldigvis rummer byen flere butikker, som gør en dyd ud af lækre varer til børneværelset. Her får du vores bud på de fem bedste af slagsen.

Håndplukkede godter i latineren
Børnenes Magasin, Badstuegade 21, 8000 Aarhus C.

I Latinerkvarteret går du ikke forgæves, hvis du leder efter inspiration og kreativt legetøj. Hos Børnenes Magasin i Badstuegade er der alt, hvad et moderhjerte kan begære af fine ting og sager – allerede i vinduet er der guf for øjnene med vinduesudstillinger som i de gode gamle dage. Indenfor kan du browse rundt i det store univers af legetøj fra blandt andre Jellycat, Djeco, Brio og Gonge, og skal børneværelset have en make over, er butikken også fyldt med lækkert designinteriør – alt sammen håndplukket af ejer Lif Rosenkvist fra leverandører over hele Skandinavien, Europa, USA og Asien. Børnenes Magasin har også en webshop, der tilbyder fri fragt på køb over 800 kr. og gratis gaveindpakning.

Legetøj som i farfars tid
Askeladen, Gammel Munkegade 4, 8000 Aarhus C.

Træd ind i et legetøjsunivers fra svundne tider. Askeladen har siden 1978 tilbudt aarhusianerne lækkert trælegetøj, uroer, tegneredskaber, udklædning og ikke mindst egen uldkollektion – alt sammen ud fra ønsket om at skabe et alternativ til plastiklegetøj og kunststoffer. Du behøver dog ikke at være fuldblodshippie for at sætte pris på det slaraffenland af lækre varer, som findes i butikken, og når personalet ovenikøbet er supernice, er der ligesom ikke noget at rafle om. Butikken har også en online søster, men vi anbefaler virkelig at gøre dit køb i selve butikken, da den bare er så fin. Du finder blandt andet mærker fra Djeco, Grimms, Haba og ikke mindst Askeladens Uldtøj, der blandt andet laver uldfutter og fine uldundertrøjer.

Krea for alle pengene i gårdbutikken
Olisan.dk, Labing Møllevej 6, 8462 Harlev

Kender du det, når inspirationen svigter lige i det øjeblik, hvor yngstearvingens gave skal købes? Det har butikken Olisan.dk heldigvis fundet en smart løsning på. Du klikker dig nemlig bare ind på butikkens gavefinder på webshoppen og taster alder, køn og pris ind og vupti, så er der gaveforslag klar til dig. Easy peasy! Har du lidt mere tid på hånden, så besøg Olisan.dk’s store gårdbutik i Harlev, der er Danmarks største forhandler af HABA. Du finder også fine mærker som Djeco, Lilliputiens, By Nord og Corolle. Og der er med garanti gode råd at hente hos ejeren Christina, der har en fortid som designteknolog fra TEKO i Herning. Tjek også butikkens facebook-side, hvor der løbende annonceres krea-events som snittedag og fastelavn.

Alskens herligheder i stormagasinet
Sallings legetøjsafdeling, Søndergade 27, 8000 Aarhus C.

I downtown Aarhus gemmer sig en fin legetøjsbutik øverst oppe i det traditionsrige stormagasin Salling. Afdelingen har et meget bredt udvalg af legetøj, og du finder både det elektroniske og traditionelle af slagsen med mærker som Barbie, Stokke, Haba, Jellycat og Sebra. Ud over legetøj for alle barnlige sjæle har Sallings Legetøjsafdeling musikinstrumenter, farvestrålende udklædningstøj og krea-udstyr som farveblyanter, malerbøger og kreativ æsker fra Djeco. Salling har også en rigt udstyret webshop, hvor du kan blive inspireret af en lang række produkter og også indsnævre din søgning ud fra kriterier som pris, alder og mærke. Og nu du er i stormagasinet, er det jo nemt at smutte hen i børnetøjsafdelingen og finde cute outfits til ungerne.

Ægte drengerøve starter her
Morfars.dk, Haslegårdsvænget 16, 8210 Århus V 

Til de lidt større børn er Morfars.dk et sandt mekka for fjernstyrede biler, helikoptere og både samt alt tilbehør. Den familieejede virksomhed, hvor morfar selv står bag disken, har sine rødder tilbage i 2002, hvor morfars første børnebørn kom til verden. De blev begavet med alskens spændende legetøj fra udlandet, og inden længe var ideen om en legetøjsbutik født. I dag finder du kun et smalt sortiment på Morfars.dk og i de fire butikker – til gengæld har butikkerne nærmest alt i de fjernstyrede dimser. Har du eller ungerne lidt motor i blodet, er det også værd at møde op til Morfars.dk’s løbende arrangementer – fx Påsketræf eller forårsservice til bilen. Det er ægte nørder, vi taler om her!

Stina Askholm Hansen
Journalist på Kids Aarhus. Aarhusianer på trettende år og mangeårig fan af rejser, oplevelser og hygge, som sjovt nok altid ender med at tømme pengepungen. Snuser ofte rundt i byens gader efter nye hyggelige steder - især i Latinerkvarteret. Er uddannet i virksomhedskommunikation og arbejder freelance som skribent og kommunikatør.