5 aarhusianske morbloggere du skal følge

5 aarhusianske morbloggere du skal følge

Foto: Valdemarsro

I Aarhus har vi masser af seje mamas. Her er en guide over byens bedste morbloggere.

Emmakathrine.dk
I en alder af bare 24 år kan bloggeren Emma Kathrine skrive titler som hus- og hundeejer, kæreste og mor til to på CV’et. Fra det lille hus lidt uden for Aarhus blogger den unge mor om hverdagen som forælder til toårige Vega og lille Sylvester, der kom til verden først på året. Du finder på sitet ønskelister til baby, tips til babyalarmer, barnevogne og babymad og bliver klogere på, hvordan du pakker tasken til sygehuset. Emma Kathrine retter ikke kun opmærksomheden på de små størrelser, men har også fokus på mødrene, som kan læse indlæg om mode og skønhed og få hudpleje- og makeuptips gennem video-tutorials. De personlige beretninger om familiens op-og nedture afspejler ligesom rækken af Question&Answer-indlæg den ærlighed, bloggen sætter i højsædet. Emmakathrine.dk er også på Instagram med profilen emmakathrine_.

Goldenghetto.dk
Bag den seks år gamle blog Golden Ghetto står den aarhusianske livsstilsblogger Lou. Fra hjertet af Aarhus, hvor hun bor med sin mand og de to døtre Agnes og Edith, viser hun gyldne glimt af hverdagen med den lille familie. Hun blogger om alt lige fra kaffebarer til streetart, interiør, mad, design og børneliv. Desuden giver den hippe blogger masser af skønhedstips, ligesom hun er up to date med de hotteste tendenser både når det gælder mor- og babymode. Med en stor portion kærlighed til Smilets by tager Lou og Golden Ghetto læseren med rundt i byens kroge. På Instagramprofilen, der i fine billeder fornemt serverer de gyldne Aarhus-glimt, har hun dedikeret hashtagget #goldenghettoaarhus til alle de billeder, hun tager i byen. Golden Ghetto er også aktiv på snapchat under navnet lougoldenghetto.

Valdemarsro.dk
En af Danmarks største livsstilsblogge, Valdemarsro.dk, tilhører aarhusianske Ann-Christine, der er mor til tvillingerne Johan og Julie. Bloggen har eksisteret siden 2007 og er fyldt til randen af hverdagsbilleder og -beskrivelser, som emmer af hygge med stort H! Du kan læse opslag om familieweekender i børnehøjde, fødselsdage, morgenkaffe og søndage. På samme måde byder bloggen på madopskrifter, boganbefalinger, forslag til ’Do It Yourself’-projekter både med og uden børn, rejseindlæg fra eksempelvis Berlin, Bali og Bruxelles og inspirerende to do-lister, der beskriver, hvad Ann-Christine og familien har planer og drømme om at nå inden næste kalendermåned. Valdemarsro har også instagramprofilen valdemarsro_dk og snapchatprofilen med navnet valdemarsro.dk. I efteråret 2014 udgav Ann-Christine desuden bogen ‘Opskrifter og små glimt af hverdagslykke’.

Nutidensmor.dk
I den anden ende af skalaen befinder bloggen Nutidensmor.dk sig. Her beretter den 27-årige pædagogstuderende Johanne Mygind langt fra kun om hyggestunderne med den treårige datter Augusta. Blogindlæg med titler som ”Før fanden fik sin morgenkaffe” og ”Jeg er sgu da pisse stolt af at være uperfekt” afslører den provokerende og humoristiske stil og det ucensurerede sprog. Der bliver fortalt intime sandheder under bæltestedet og uhøjtideligt og ærligt berettet om de dage, hvor alt går galt. Selvom bloggen kun har to år på bagen, kan den prale af sidste år at være blevet nomineret til Bedste Blog 2015 af sitet Børn i Byen. Samme år vandt den titlen som Årets Sjoveste Blogger i en prisgivning af blognetværket Bloggers Delight. Bloggen har Instagramprofilen nutidensmor og er også at finde på snapchat med brugernavnet NUTIDENSMOR ǀ Johanne Mygind.

Sabinasverden.com
Sabinas Verden er endnu en ny pige i klassen. Livsstilsbloggen startedes op i 2014 af Sabina Therese Haysen, der bor i Aarhus sammen med sin mand, sønnen Sylvester og lillesøsteren Frida. På Sabinasverden.com udfolder den aarhusianske mor en verden af skønhed, mode, mad og bolig. Særligt fylder interiørdelen på sitet, hvor du kan få inspiration til huslige gør-det-selv-projekter med hjælp fra tutorials på både skrift og film. Du lærer nemt, hvordan du for eksempel kan brillere som krea-veninde til barnedåben eller babybesøget med en hjemmegjort gave, eller hvordan du sammen med børnene laver collage til børneværelset. Det daglige interiørfiks giver Sabina også på Instagramprofilen Sabinasverden. Uden for bloggens rammer deler hun desuden boligtips ud som DIY-skribent for modemagasinerne Woman og Magnificent Mama.

Marie Larsen
Journalist på Kids Aarhus. Det fynske hjerte banker for den jyske hovedstad, som har været hjembyen siden 2010. Bruger størstedelen af tiden på at udforske Aarhus’ ekspanderende kulturliv og at anlægge grønne fingre i kolonihaven. Har en bachelorgrad i tysk sprog, kultur og litteratur og en kandidatgrad i nordisk sprog og litteratur fra Aarhus Universitet.