3 smukke Luciaoptog i midtbyen

3 smukke Luciaoptog i midtbyen

Foto: Aarhus Domprovsti

På onsdag er det Lucia, og ud over, de mange Lucia-optog, der er i børnehaver og på skoler, er der også et par fine optog for alle i Aarhus.

Vi har udvalgt tre skønne og vidt forskellige Lucia-arrangementer i midtbyen på Lucia-dagen onsdag den 13. december.

100 børn går Lucia-optog på Strøget
Det bliver uden tvivl et fantastisk syn, når de cirka 100 tilmeldte børn syngende går gennem strøget. I år udvides ruten, når de mange børn starter optoget på Lille Torv og går over Store Torv mellem juleboderne, hvorefter de fortsætter op ad strøget, for at afslutte turen ved Julekrybben ved Den Katolske Kirke.

Skulle du kende til nogle børn, som gerne vil være med, så mød endelig op på Lille Torv den 13. december klokken 11.30. Her vil alle børn få udleveret et elektrisk lys og efterfølgende en lille godtepose. Alle børn er velkomne til at være med uanset etnisk herkomst og religiøst tilhørsforhold.

Lucia-optog på Strøget, start fra Lille Torv klokken 12-13. Arrangør: Aarhus Domprovsti

Oplev ARoS spektakulære Lucia-optog i regnbuen
Igen i år kan du og resten af Aarhus opleve det smukke Luciaoptog på ARoS, der syngende bevæger sig fra museets formidlingscenter ARoS Public på niveau 3, og op igennem bygningen, for at ende på toppen af ARoS i Your Rainbow Panorama. I år deltager 50 børn og unge i alderen 8 til 15 år, og opbakningen har været overvældende, for alle pladser blev med lynets hast revet væk.

Men derfor kan alle vi andre alligevel sagtens møde og op se det smukke syn, når lyset bæres frem klokken 17.30. Ruten går fra ARoS Public (niveau 3), videre op til Art Café (niveau 4) og op ad vindeltrappen til niveau 8. Herfra bevæger optoget sig videre op til Olafur Elissaons Your Rainbow Panorama, hvor det kan nydes fra tagterrassen og fra gadeplan.

Lucia-optog på ARoS, klokken 17.30. Optoget kan opleves fra tagterrassen, hvis du har årskort eller billet. Derudover kan I se det (gratis) på niveau 4, hvor cafeen ligger – ligesom det også er smukt at følge udefra.

Kajakklub laver Lucia-optog på Aarhus Havn
Det bliver uden tvivl uendelig smukt, når Aarhus Kano og Kajak Klub onsdag den 13. december arrangerer Luciaoptog i kajak. For første gang nogensinde ror kajakroerne i Aarhus nemlig lyset frem fra bugten til byen.

Turen starter ud fra klubhuset på Kystpromenaden 4. Herefter er der tre stop på ruten: Isbjerget (cirka 18.30), Isflagerne ved Pakhus13 ved siden af DOKK1 (cirka 19.15) og Navitas (cirka 19.45). Ifølge arrangørerne får du den bedste udsigt ved Isflagerne ved Pakhus13.

Lucia-optog på Aarhus Havn klokken 18-20.15. Start fra Kystpromenaden 4 klokken 18. Arrangørerne henstiller til, at tidpunkterne er cirkatider (gratis).

 

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.