27.000 århusianske skoleelever har fået ny læsemakker

27.000 århusianske skoleelever har fået ny læsemakker

Foto: BookBites

Da de århusianske skolebørn mødte ind til skolestart for en måned siden, stod den digitale bogorm BookBites klar til at hjælpe med at forbedre elevernes læseevner.

Det kommer til at ske med app’en, BookBites, som gennem det sidste skoleår er blevet testet på kommunens skoler.

“Vi har set markante resultater med BookBites. Børn, der aldrig har været glade for at læse, og som pludselig bliver digitale bogslugere. Det skyldes blandt andet gamification, de klare delmål og tilgængeligheden”, siger Lasse Nyrup, der er direktør i BookBites.

App giver motivation
Ved præcist at måle, hvor lang tid eleverne læser, kan de på lige vilkår konkurrere om, hvem der øver sig mest, og når øvelse gør mester, så bliver de bedre til at læse.

“Mange børn bliver simpelthen mere motiveret, når det bliver tydeligt for dem, hvor mange minutter de har læst, og de optjener stjerner, jo mere de øver sig”, siger Lasse Nyrup, der også ser tydelige fordele i, at børnene hele tiden har litteraturen med sig på enten tablet, telefon eller computer, siger Lasse Nyrup.

Han fortæller, at appen også er et godt værktøj for lærerne, der nemt kan følge med i den enkelte elevs udvikling og hjælpe dem til yderligere fremskridt.

  • Ifølge den seneste PISA-rapport har 15-17 procent af grundskoleeleverne i Danmark ikke tilstrækkelige læsefærdigheder, så behovet for at styrke læsningen er stort.
  • BookBites fungerer desuden som et digitalt skolebibliotek, hvor aftaler med de fleste og største forlag giver børnene adgang til Danmarks bredeste digitale bogsortiment.
  • BookBites er udviklet med støtte fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling og gør læsningen til en leg, da den belønner og motiverer, efterhånden som børnene bruger tid på at øve sig.
  • Bogormen i appen er elevernes læseven, og den anbefaler nye bøger ud fra det tidligere læste.

 

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.