29.955 minutters gratis teater i Syddjurs Kommune

29.955 minutters gratis teater i Syddjurs Kommune

Foto: Teater Minsk

I morgen tirsdag den 10. april klokken 10 åbner online-billetbestillingen til Aprilfestival – teater for små & store, der i år afvikles i Syddjurs Kommune i dagene 15.-22. april.

Der er over 150 forskellige teateroplevelser på festivalen at vælge imellem, og i alt 25.000 gratis billetter stilles til rådighed for alle teaterinteresserede.

Udover det lokale publikum forventer arrangørerne mange tilrejsende publikummer fra resten af landet.

Fra udlandet kommer over 100 teaterfolk fra 25 lande og kigger med på det, som i mange år har været kendt som verdens største teaterfestival af sin art.

Foto: Aprilfestival

Måneders planlægning kulminerer
”Det er mange måneders planlægningsarbejde, der kulminerer i næste uge, når festivalen åbner”, fortæller festivalleder Henrik Køhler, der fortsætter:

”Vi glæder os til at se, hvorledes festivalen bliver modtaget i Syddjurs, og vi håber også på, at både teaterfolk og publikum får en masse gode oplevelser med sig hjem”.

Mangfoldighedens festival
Der er noget for alle, uanset smag og temperament, på festivalen.

Problemet er nok mest at skulle vælge mellem alle tilbuddene, der vises i teatersale, på gaden, i klasseværelser, i gymnastiksale og idrætshaller overalt i kommunen.

For kommunens børn og unge samt deres voksne er festivalen et sandt overflødighedshorn.

Teaterarrangører fra skoler, biblioteker, institutioner, teaterforeninger strømmer også til, fordi festivalen er en enestående mulighed for at orientere sig i det store udbud.

For teatrene selv er det et vigtigt udstillingsvindue med henblik på det efterfølgende salg af turnéforestillinger.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.