100 unge laver forestilling på Aarhus Teater

100 unge laver forestilling på Aarhus Teater

Foto: Ung i Aarhus

Aarhus Teaters Scala-scene bliver fyldt til bristepunktet ad flere omgange, når Ung i Aarhus og Aarhus Teater Læring for første gang lader tæppet gå for bæredygtighedsforestillingen ”Ånden i skraldet”.

Forestillingen spiller i dag og fredag, 8. og 9. juni.

”Ånden i skraldet” er skabt af de unge selv, og opføres af intet mindre end 100 unge i alderen 13-17 år, under ledelse af teaterpædagogerne Jette Riise og Birgitte Søndergaard.

Laver alt selv
80 af de unge medvirker på scenen som skuespillere, dansere og musikere, og sammen med deres kammerater har de stået for alt lige fra opbygning af scenografi til kostumer og rekvisitter.

De unge, der kommer fra alle byens ungdomsskoler, har knoklet med forestillingen i et lille halvt års tid, først hver for sig for så at blive bragt sammen, hvor det hele nu går op i en højere enhed med premieren torsdag.

Levende affald
Handlingen udspiller sig på en genbrugsplads. ”Blå mænd” er sat til at styre og passe genbrugspladsen, men meget hurtigt går der koks i styringen og der opstår kaos. Affaldet vækkes til live og en lavine af stemninger og følelser ruller afsted.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.