Golden Ghetto: 10 hotspots i børnehøjde

Golden Ghetto: 10 hotspots i børnehøjde

Foto: Mia Mortensen Photography

Hvilke gyldne familiespots udpeger den aarhusianske blogger Lou fra Goldenghetto.dk?

Den hippe blogger Lou har i seks år blogget om alt fra kaffebarer til streetart, interiør, mad, design og børneliv fra sin aarhusianske “ghetto”, som hun deler med sin mand og døtrene Agnes og Edith. Her udpeger hun en række af de gyldne familiespots, Aarhus byder på.

Hvad er i dine øjne den bedste sommeraktivitet med dine børn?
Denne sommer stod den på “staycation” her i Aarhus. Vi besøgte de forskellige legepladser, tog ned til vandet og i skoven. Det er også blevet en fast tradition med et par ture i Tivoli Friheden, som Agnes elsker at besøge. Og så blev der også spist et par is hos Suppestegogis. Tit behøver selve udflugtsmålet ikke være noget vildt, bare det, at man er ude sammen, er fantastisk.

Hvad er yndlings-regnvejrsaktiviteten med dine børn hjemme hos dig?
Når vejret ikke er til udeleg, finder vi malebøger, pensler og papir frem. Agnes fremfører cirkus, og der bliver tumlet og lavet forhindringsbane igennem stuen. Jeg kan som regel overtales til at trylle hjemmebag eller vafler frem i køkkenet med lidt hjælp fra Agnes, selvfølgelig. Edith synes bare, det er fedt at observere og sidde midt i legen.

Hvor finder man Aarhus’ bedste legeplads?
Vi er meget glade for Skanseparken og Børnenes Jord, som er to legepladser, børnene virkelig kan gå på opdagelse på. Personligt er jeg stor fan af, at legepladser ikke bare består af en gynge, et legehus og en rutsjebane. Der skal være træer, buske, små hyggekroge og plads til, at man kan nyde lidt mad sammen. Derudover er Dokk1 jo også helt fantastisk, og vi kan buge en hel dag dernede!

Hvad er din favorit-børnetøjsbutik i Aarhus?
Vi shopper nok mest hjemme fra sofaen, men jeg elsker at besøge det hyggelige Krutterhuset på Badstuegade i Latinerkvarteret og kigger også gerne ind hos Asta & Alfred, der har fået den smukkeste butik med et skønt udvalg efter de fik egne lokaler på Volden.

Hvilken butik tager du oftest hen i for at købe legetøj til dine børn?
Vi ender altid hos Børnenes Magasin i hjertet af Aarhus, når der skal købes legetøj til pigerne eller findes gaver. De har et fint og spændende sortiment og super sød og kompetent betjening. Agnes og jeg kan som regel bruge en god time derinde på bare at kigge.

Hvad er dit bud på den bedste barselscafé i Aarhus?
Jeg har faktisk brugt mange forskellige under min barsel. Men hvis man skal se på pladsfaktor osv., kan jeg anbefale Foodfein på Sønder Allé, hvor man sågar må tage vognen med ind i det bageste lokale. Der er pusleplads, og man mærker hurtigt, at stedet er populært blandt mødre. Derudover har jeg brugt Langhof & Juul på Guldsmedgade, hvor man kan parkere sin vogn i baggården og låne højstole til de små. Desværre er der ingen pusleplads, men Magasin ligger kun et stenkast derfra. På min blog har jeg lavet en barselsguide, hvor jeg skriver lidt om mine yndlingssteder med baby her i byen.

Hvor tager du oftest familien med ud og spise henne?
Vi kommer så ikke så meget ud at spise i samlet flok. Det er vist mest is, når det er. Men noget, jeg tror, vi kommer til at besøge meget sammen, er det nye Aarhus Street Food i de gamle DSB-lokaler på Aarhus Rutebilstation. Der er højt til loftet og meget forskelligt at vælge imellem. Så helt perfekt til en familiemiddag med små børn!

Du og din familie skal på udflugt i Aarhusomegenen. Hvor tager I hen?
Vi bruger ARoS rigtig meget, og Agnes elsker at opleve nye udstillinger, gense Boy og tage en tur i regnbuen. Godsbanen kan vi også godt lide at besøge med al dens farverige street art. Her bestiger vi det skrå tag og går på opdagelse rundt på pladsen. Der er altid god stemning og masser af kigge på. På nær om vinteren besøger vi tit den lille strandkant nedenfor Varna palæet, hvor vi kaster med sten, laver fodaftryk i sandet og dypper tæerne eller bader, hvis vejret er til det. Dér var vi ude så sent som i går efter aftensmaden, hvor Agnes mærkede på vandet, og Edith legede lidt i sandet.

Hvad er efter din mening det mest oversete børnested i Aarhus?
Naturhistorisk Museum er en lille Aarhus-perle af ældre dato. Men hvis dit barn elsker dyr og er nysgerrig på naturen, er det helt bestemt et besøg værd. Vi besøgte det sidst for et par uger siden, og vi fik nogle gode snakke om alle de ting, vi så og oplevede. Det er hverken stort eller fancy, men det er helt sikkert et godt sted for en lille udflugt. Og så har de et madpakkerum!

Hvad mangler vi på børnefronten i Aarhus?
Vi kunne godt bruge flere fede legepladser i midtbyen. Her kunne vi lære en del af byer som Berlin og Hamborg, hvor der er skønne legepladser rundt om hvert hjørne. Det er nærmest små oaser, og de har tit vandposter installeret rundt omkring. Hvis der er noget børn elsker, er det at pjaske i vand om sommeren. Man har vel alligevel altid skiftetøj med, ik’?

Marie Larsen
Journalist på Kids Aarhus. Det fynske hjerte banker for den jyske hovedstad, som har været hjembyen siden 2010. Bruger størstedelen af tiden på at udforske Aarhus’ ekspanderende kulturliv og at anlægge grønne fingre i kolonihaven. Har en bachelorgrad i tysk sprog, kultur og litteratur og en kandidatgrad i nordisk sprog og litteratur fra Aarhus Universitet.