Sabinasverden: 10 hotspots i børnehøjde

Sabinasverden: 10 hotspots i børnehøjde

Foto: Sabinas Verden

Livsstilsblogger Sabina Therese Haysen fortæller om Aarhus som familieby.

Den læreruddannede livsstilsblogger Sabina Therese Haysen bor i Smilets By sammen med sin mand, sønnen Sylvester og lillesøsteren Frida. På Sabinasverden.com udfolder hun en verden af skønhed, mode, mad, bolig og kreative sysler. Hvordan udnytter hun og familien hjembyen? Det fortæller hun om her.

Hvad er i dine øjne den bedste sommeraktivitet med børnene?
Nogen af vores bedste sommeraktiviteter er snobrød og telt i haven eller overnatning i de lokale shelters. Det har vi faktisk gjort det meste af denne sommer. Og banker solen ned, tager vi til Bellevue Strand, Den Permanente eller Moesgård Strand. Vandet er klart, og strandene rigtig fine. Bonus: Der er iskiosker alle tre steder og store affaldsspande til din engangsgrill!

Hvad er yndlings-regnvejrsaktiviteten med børnene hjemme hos dig?
Vi laver oftest kreasysler med vores børn enten på mit kreaværelse eller på værkstedet. Vores søn Sylvester elsker at lime og bygge fantasifigurer af ting, han selv har fundet. Der bliver lavet perler, collager, bygget ting til værelset og malet på ting fra naturen. Vores hus er proppet med små finurligheder, som Sylvester har lavet. Siler regnen ned, bager vi boller eller bananpandekager. Alle i familien hjælper til, og det er netop det, der gør det drønhyggeligt!

Hvor finder man Aarhus’ bedste legeplads?
Legepladsen på DOKK 1, i Skanseparken og Legepladsen Børnenes Jord er klart på min favoritliste. Skanseparken er en lille oase midt i centrum, hvor børnene kan lege, imens mor og far nyder en god kaffe eller lækker madpakke. Generelt er parkerne i Aarhus C SÅ skønne og ofte besøgt af byens borgere i alle aldre.

Hvad er din favorit-børnetøjsbutik i Aarhus?
De små børnetøjsbutikker i Latinerkvarteret er ret lækre og har hver især et lille, fint udvalg af specielle tøjbrands. Derudover er servicen langt højere end de fleste andre større butikker.

Hvilken butik tager du oftest hen i for at købe legetøj til dine børn?
Vi køber oftest legetøj på loppemarkeder, for eksempel i Loppehuset i Aarhus C, på loppemarkedet på Ingerslev og på lokale, små markeder i Østjylland. Vi tager afsted så tit, vi kan, og Sylvester må vælge to ting hver gang. Ellers ville vores hus brase sammen efter ret få loppeture. Jeg går efter teaktræ, vaser, keramik, finurlige 70´er fund, marmor og børnetøj. Sylvester jagter superhelte, spil og børnefilm. Listen af laaaang!

Hvad er dit bud på den bedste barselscafé i Aarhus?
Hos Sofie’s Forældre på Frederiksgade emmer af råhygge, hjemmebag og afslapning. Der er plads til barnevognen i baggården, og der er legerum nedenunder! Ret praktisk! Bruuns Galleri gør det også godt på børnefronten. På 7. etage er der gode legefaciliteter for kravlende og gående børn, god mokka og mad “to go” til mødrene. Jeg har været der med mine veninder, mens jeg var på barsel, og det har været intet mindre end fantastisk!

Hvor tager du oftest familien med ud og spise henne?
Vi tager tit “take away” med ud i den fri natur. Det er så hyggeligt at spise på stranden eller i skoven, og så slipper man for at sidde og vente på maden. Vil vi ud at spise, tager vi ikke decideret på børnevenlige steder. Vi sørger til gengæld for, at restauranten har noget på menukortet, som børnene kan lide.

Du skal på udflugt med børnene i Aarhusomegenen. Hvor tager I hen?
Marselisborg Dyrehave er vores favorit udflugtssted! Der er frisk luft, grønne bøgetræer og mulighed for at opleve dyrelivet helt tæt på. Vi var der så sent som igår! OBS: Pas på hvis rådyrene er i brunst! DOKK 1 er også et fantastisk sted for børn. Der er rig mulighed for leg, læring, hyggelæsning, eksperimenteren og motorisk udvikling. Derudover er der en fin lille café, små hyggekroge, pusleplads, ammerum, små udstillinger og plads til at spise sin egen madpakke.

Hvad er efter din mening det mest oversete børnested i Aarhus?
Det nyopstartede træningssted Fitfamily for hele familien i Aarhus N på Møllevangs Allé, hvor hele familien er velkommen, kunne godt fortjene mere opmærksomhed. Stedet er specialister i efterfødsels- og graviditetstræning, og børn er velkomne. Fantastisk koncept!

Hvad mangler vi på børnefronten i Aarhus?
Vi drømmer om et stort, lækkert badeland med tilhørende voksenafdeling, spa og træningsfaciliteter i samme hus. Måske kombineret med en sund cafe og masser af lækre smoothies. Et sted, hvor hele familien kan samle ny energi.

Marie Larsen
Journalist på Kids Aarhus. Det fynske hjerte banker for den jyske hovedstad, som har været hjembyen siden 2010. Bruger størstedelen af tiden på at udforske Aarhus’ ekspanderende kulturliv og at anlægge grønne fingre i kolonihaven. Har en bachelorgrad i tysk sprog, kultur og litteratur og en kandidatgrad i nordisk sprog og litteratur fra Aarhus Universitet.