10 hotspots i børnehøjde – Malene Borum Pedersen (Fantasine)

10 hotspots i børnehøjde – Malene Borum Pedersen (Fantasine)

Foto: Fantasine

I dag udkommer bogen “Freddy & Fantasine på nullermandssafari”, som er skrevet af Malene Borum Pedersen, der er mor til tre, artdirector, forfatter og stifter af Fantasine.

“Freddy & Fantasine på nullermandssafari” er Malene Borum Pedersens debutbog.

Med bogen vil hun inspirere børnefamilier til at inddrage børn ihverdagens gøremål med leg og fantasi, så hverdagen bliver uden konflikter og skældud.

Bogen udkommer i dag den 21. august og er grundstenen i børneuniverset “Fantasine”.

I anledning af udgivelsen, har vi fået Malene Borum Pedersen til at komme med sine 10 hotspots i børnehøjde.

Foto: Fantasine

Hvad er i dine øjne den bedste sommeraktivitet med dine børn?
At lave mad sammen over bål er indbegrebet af hygge.

Børnene elsker det mindst lige så meget som jeg, og det fælles projekt giver god anledning til at være ude sammen i timevis.

Hvad er yndlings-regnvejrsaktiviteten med dine børn hjemme hos dig?
Det må være at bage eller lave krea. ”Moar, skal vi ikke lave krea”, siger pigerne sommetider med julelys i øjnene.

Det betyder, at jeg skal hente den store kasse med skrammel (toiletruller, låg, æggebakker, syltetøjsglas, æsker mm.) + maling, limpistol, glimmer, garn og dippedutter.

Og så skal der kreeres og opfindes.

Hvor finder man Aarhus bedste legeplads?
Når vi spørger børnene, hvilken legeplads de gerne vil på, skråler de i kor: ”Dronningens legeplads”. Det hedder legepladsen i Mindeparken hjemme hos os.

Her er motorisk udfordring for alle aldre i skønne omgivelser. Børnene er også ved at have en alder, hvor vi kan lave vores eget rundboldhold og gi’ den gas på det kæmpe græsareal.

Hvad er din favorit-børnetøjsbutik i Aarhus?
De små lækre butikker i Latinerkvarteret er inspirerende, men jeg handler der ikke. Jeg prioriterer at bruge tid og penge anderledes og køber børnetøj på nettet, i H&M eller arver af veninder.

Hvilken butik tager du oftest hen i for at købe legetøj til dine børn?
Vi prøver at lære børnene ikke at have så meget fokus på det materielle. Nyt legetøj er noget man ønsker sig eller sparer op til.

Denne behovsudsættelse gør glæden større, når de så en sjælden gang kommer med ind i BR i Bruuns Galleri og må vælge det de helst vil have. Er jeg i god tid inden fødselsdagen, køber jeg helst legetøj på nettet.

Hvad er dit bud på den bedste barselscafé i Aarhus?
På min første barsel, trillede jeg med mødregruppen til Hos Sofies Forældre. Det fungerede godt med baggården til de sovende babyer. Central Food Market, Aarhus Street Food og Spiselauget er skønne uhøjtidelige steder med børn.

Hvor tager du oftest familien med ud og spise henne?
Børnenes livret er risengrød og sushi.

Running sushi elsker vi alle, og det er en magisk oplevelse for børnene, at holde øje med ”toget” med de mange spændende tallerkener og at dele ud.

Foto: Visitaarhus

Du og din familie skal på udflugt i Aarhus-omegnen. Hvor tager I hen?
Vi tager gerne til Norsminde og fanger krabber.

Spiser morgenmad på stranden ved Ørnereden, hvor der er fantastisk morgensol og vindstille pga. skrænten. Leger og spiser take away i det kreative miljø ved Godsbanen. Hvis gråvejr er Dokk1, Springhallen, Vandhalla eller Odder svømmehal et hit.

Hvad er efter din mening det mest oversete børnested i Aarhus?
Godsbanen har tilført et inspirerende miljø, hvor det er fantastisk at slippe børnene løs. Her har mine børn fået mange timer til at gå med fantasifulde lege, afbrudt af gynge- og rutsjeture. Faktisk får vi tit de fedeste oplevelser med børnene, der hvor legen bare opstår ud af ingenting og forventningerne ikke er skruet op.

Hvad mangler vi på børnefronten i Aarhus?
Jeg elsker livet i Aarhus både med og uden børn, og skal lede efter manglerne.

Jeg kunne dog opfordre til flere ”åndehuller” i midtbyen. Små grønne oaser, hvor legen tænkes ind.