10 hotspots i børnehøjde – Katrine Bjerre Toft

10 hotspots i børnehøjde – Katrine Bjerre Toft

Efter et par år som eksiljyde i København, er journalist Katrine Bjerre Toft vendt retur til sin fødeby Aarhus, hvor hun arbejder i et investeringshus, der beskæftiger sig med investeringer i grøn energi.

For hende er byen i konstant bevægelse, og så alligevel rimer den på evig genkendelse og følelsen af hjem.

Katrine er kæreste med Asger, og de har hver i sær en søn på fem år, Elliot og Lauge. som hver anden uge bor hos dem i Ceres Panorama.

Sammen er de på evigt udkig efter nye steder at slubre deres kaffe, spise deres is og folde sig ud på diverse legepladser med andre aarhusianske familier.

Derudover er Katrine ivrig bruger af sociale medier, hvor hun dagligt fascineres af andre og får inspiration til nye ting at lave i byen.

Hun skrev til Kids Aarhus, fordi hun mente, at det nu var hendes tur til at dele lidt ud af sit univers til andre læsere. Og her fra Kids Aarhus siger vi af hjertet tak, Katrine – for dine skønne fotos og gode indspark.

Hvad er i dine øjne den bedste sommeraktivitet med dine børn?

For mig rimer sommeren på en konstant kriblen i kroppen efter at komme ud!

Jeg har behov for at suge varmen til mig og nyde synet af fregner, der trylles frem på Elliots små kinder, når solen rammer dem.

Destinationen er sådan set underordnet, men jeg synes, vi er gode til at komme vidt omkring.

I morges tog vi os tid til at klatre op i et stort kirsebærtræ på vej til børnehave – for hvem vil glippe et af de store, modne bær, mens de er der?

Og når man så samtidig kan sige godmorgen til andeparrets ællinger i åen og holde lidt øje med de store ejendomme, der skyder op ved siden af vores eget høje tårn.

Så starter dagen lige, som vi godt kan lide det.

Foto: Pixabay

Hvad er yndlings-regnvejrsaktiviteten med dine børn hjemme hos dig?

Det er så trivielt, men LEGO er bare en sikker vinder.

Jeg har altid selv været stor fan, og de to drenge har endelig nået en alder, hvor de næsten uden hjælp kan bygge selv de mere avancerede æsker. Den der ro, der sænker sig, når de er helt væk i at bygge.. Det er guld.

Har du endnu ikke været i LEGOHouse i Billund, er det et eminent sted at samle ny inspiration og genoplive LEGO-lykken.

Hvor finder man Aarhus bedste legeplads?

Jeg boede lige ved siden af Børnenes Jord, da jeg var på barsel med Elliot, og for mig vil det altid være legepladsen. En lille gemt oase midt i byen.

Det er dog ikke ret ofte, vi kommer der længere, og ret beset er det vel også mere interessant, hvad Elliot foretrækker.

Pt. er hans favorit en digital legeplads, som ligger ved et ældrecenter lige ved siden af Ceres Panorama.

En masse censorer med lys og lyd danner ramme om alverdens spil- og legemuligheder. Kan klart anbefales som en lidt anderledes legepladsoplevelse!

Hvad er din favorit-børnetøjsbutik i Aarhus?

Krutterhuset i Badstuegade har de fineste sager, og jeg ville ønske, jeg tog mig tiden til at gå derned noget oftere. I praksis ender jeg dog næsten altid i H&M eller på nettet..

Foto: Karrusella

Hvilken butik tager du oftest hen i for at købe legetøj til dine børn?

Karrusella i Badstuegade er nærmest indrettet som ét stort og indbydende børneværelse, og jeg har lyst til at tage det hele med mig hjem. Elliot er dog mest til brætspil og LEGO – og her er nettet og Fætter BR bare nemt og bekvemt.

Hvad er dit bud på den bedste barselscafé i Aarhus?

Emmery’s i Guldsmedegade må have brygget mindst en hel tønde kaffe til mig gennem Elliots levetid, og de har formentlig serveret tilsvarende mængder croissanter.

Jeg er ikke så vild med, at det bliver for ”børnet”, men her kan jeg føle mig afslappet uden at skulle omringes af samtlige mødregrupper i byen.

De har desuden børnebøger stående til låns, og Elliot synes, det er ren forkælelse, når vi går derind, slubrer kaffe og kakao og læser i dem.

Hvor tager du oftest familien med ud og spise henne?

Street Food er og bliver bare genialt. Vi kan alle få, hvad vi har lyst til, og omgivelserne indbyder til, at Elliot og Lauge kan gå på opdagelse og få lyst til at prøve noget nyt. Det er uformelt, og folk kommer hinanden ved med de lange borde-bænkesæt.

Du og din familie skal på udflugt i Aarhus-omegnen. Hvor tager I hen?

Vi bor i toppen af Ceres Panorama og er så heldige at have den mest fantastiske udsigt over det meste af byen og kysten.

Når Elliot står op om morgenen, går han ofte direkte ud på vores altan, hvor han udpeger et spot, han gerne vil på tur til.

Jeg kan godt lide at gribe de ideer, han får, så har vi tiden til det, tager jeg ham på ordet.

For et par uger siden lejede vi en kano nede ved Folkestedet ved Carl Blochs Gade og tog på eventyr nedad Aarhus Å og ud mod Brabrandsøen.

Ud over et par begejstrede drenge, blev jeg sgu selv helt overrasket over, hvor anderledes det var at se Aarhus fra ”sø-siden”.

Det var helt som en sydamerikansk mangroveskov, og tro det eller ej – men vi kom forbi en levende skildpadde, der sad på en sten og slikkede sol.

Hvad er efter din mening det mest oversete børnested i Aarhus?

Museerne!

ARoS er naturligvis oplagt, og vi kommer der ofte.

Men derudover vil jeg gerne slå et slag for Kunsthallen. De har ofte udstillinger målrettet børn, det er gratis, og der er aldrig særlig mange mennesker.

At de så også har den hyggeligste forhal med sublim kaffe og et utal af lækre kunst- og designbøger, tæller jo ikke ned..

Hvad mangler vi på børnefronten i Aarhus?

Vandlegepladser!

Jeg er godt tilfreds med at være retur i Aarhus efter et par år i København, men lige der kunne vi altså godt lære noget.

Når vejret er godt, fylder kommunen nogle kæmpe (!) soppebassiner op med frisk vand hver eneste dag, børn stimler sammen og hopper lykkeligt rundt og plasker, mens vi voksne kan sidde omkring og slikke sol.

Det er det geniale alternativ, hvis tiden ikke rækker til en strandtur.