10 gratis ting du kan lave i sommerferien med børn i Aarhus

10 gratis ting du kan lave i sommerferien med børn i Aarhus

Havnepladsen og Endless Connection Foto: Visitaarhus

Sommerferien er over os – og måske er I allerede ved at planlægge, hvordan I skal få de mange uger frem mod midten af august til at gå.

Her på Kids Aarhus har vi fundet 10 ting, som er pivgratis, og som ikke mindst er for børn, I kan lave her i sommerferien.

  • Tag på mission i Uniparken “Kampen om naturen” (find spillet via app’en Useeum – begge er gratis). Det er Naturhistorisk Museum, der står bag spillet, som henvender sig til de større børn
  • Svømme og springe i Havnebadet. Åbent dagligt ved Bassin 7 mellem klokken 10-19, hvor livredderen er på plads. I Havnebadet er der både baby- og juniorbassin, samt et stort bassin og udspringsbassin.
Foto: Aarhus Kommune
  • Vandpjaskeri i springvandet Endless Connection – giv den gas i strålerne fra byens smukke springvand på Havnepladsen, tegnet af den danske kunstner Jeppe Hein. Husk skiftetøj!
  • Lege på en af byens mange legepladser, for eksempel Dokk1, Børnenes Jord eller Mindeparken
  • Besøge Sommer i Ramasjang hos DR Aarhus (tag evt. Letbanen derud). Gratis adgang for store og små – se åbningstider her.

LÆS OGSÅ: Vagtskifte på Marselisborg: Se når livgarderne går parade 

Foto: DR

  • Hvis I ikke allerede har fået nok at sommervarmen, så besøg tropeklimaet i Væksthusene eller gå udenfor, og oplev de mange smukke træer, buske og blomster i Botanisk Have, hvor der altid er gratis adgang. Væksthusene har en skøn cafe med billig øko-mad, og Botanisk Have indbyder til skovtur
  • Besøge DR’s VM-fest på Havnepladsen. Under VM disker DR op med masser af aktiviteter for børn i forbindelse med storskærmsarrangementet på Havnepladsen. Det er gratis at være med. Åbningstiderne finder du her.
  • Stå på skateboard på ramperne ved Godsbanen.
Foto: Visitaarhus
Og hvis ingen af dem lige er noget for jeres familie, så tag et smut på stranden:
Læs vores guide til byens 5 mest børnevenlige strande her