6 hyggelige steder med åbent mellem jul og nytår

6 hyggelige steder med åbent mellem jul og nytår

af -
Foto: Tivoli Friheden

Julefreden har sænket sig.

Gaverne er pakket ud, og nu trænger I måske egentlig bare til at komme ud og blive luftet lidt efter flere dage med familiebesøg og masser af mad.

Her på Kids Aarhus har vi fundet fem steder, hvor I kan få en på opleveren mellem jul og nytår.

Rigtig god fornøjelse!

Mød en mammut på Naturhistorisk Museum
Er I kørt træt i jul, så tag familien med på Naturhistorisk Museum i Aarhus, som har åbent alle dage mellem jul og nytår. Her kan du og ungerne gå på opdagelse blandt sabeltigere og mammutter, og opleve udstillingerne Istidens Kæmper og AnimaliA, som begge er yderst fascinerende. Museet har altid nye ekspeditioner klar, og der er altid særlige oplevelser og opgaver for børnene.

Naturhistorisk Museum har åbent mellem jul og nytår – i dagene 26., 27., 28., 29. og 30. december. Alle dage klokken 10-16 (børn har gratis adgang).

Besøg byens største nisselandskab
Årets juleudstilling i Storcenter Nord er en rejse i historier, eventyr og magi. Formålet er at skabe en oplevelse for både børn og voksne, som man kan suge til sig. Her kan du og dine børn opleve de mekaniske nisser og dyr og vinke til en nisse i flyvemaskine oppe i loftet. Udstillingen er skabt og sammensat specielt til Storcenter Nord.

Udstillingen står fra den 4. november til og med 31. december i Storcenter Nord

Magisk jul i Friheden
I Friheden er der skruet max op for hygge og julerier. Glæd dig til at kunne spadsere gennem den 70 meter lange lystunnel med 50.000 LED-lys, oplev mere end 16 kilometer juleranker og mere end 3000 udendørs julekugler, som får parken til at funkle og vækker julestemningen hos store og små. Når lækkersulten melder sig, kan I se frem  til klassiske julelækkerier og spændende julemad fra Kødbyens Mad & Marked.

Jul i Friheden, Skovbrynet 5, 8000 Aarhus C, lørdag den 11. november til søndag den 30. december 

Jul i Den Gamle By
I nogle familier er det først rigtigt jul, når familien har været et smut forbi Jul i Den Gamle By. Her kan I opleve julen, som den er blevet fejret gennem århundreder. Der er juleudstillinge for både børn og vokse, og masser af små søde og sjove gaver i de historiske butikker, samt julemarked med julemad, godter og varme drikke. Se det fyldige program her.

Jul i Den Gamle By, lørdag den 18. november til lørdag den 30. december. 

Skøjtebanehygge for hele familien
Hvad er mere hyggeligt end en tur på skøjtebanen for store og små? Skøjtebanen ved Musikhuset åbner fredag den 1. december klokken 14. Der er gratis skøjteleje til de første 50, der står klar til at indtage isen. Herefter koster det 45 kroner pr. par – og 55 kroner for slibning af skøjter. Udlejningen af skøjter slutter 30 minutter før lukketid.

Åbningstiderne er mandag-onsdag klokken 12-18, torsdag-fredag klokken 12-20 og lørdag-søndag klokken 10-17.

Jul som i gamle dage på Gammel Estrup
I december kan du og familien opleve særudstillingen ”Jul for herskab og tjenestefolk” sale og stuer på Gammel Estrup. I Herregårdskøkkenet bliver der lavet gammeldags julesul på det store brændekomfur, og i bageværkstedet kan børn og barnlige sjæle selv kreere deres egne peberkagefigurer efter Gammel Estrups hundrede år gamle opskrift. I herregårdens stuer kan man hjælpe stuepigerne med at klippe julepyntog så få sig en dans om det store juletræ i Riddersalen.

Gammel Estrup, Randersvej 2, 8963 Auning, lørdag den 2. december og helt frem til lillejuleaften. Der er også åbent 27., 28 og 29. december (gratis for børn).

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.