3. klasse indsamler bøger for at hjælpe børn uden hjem

3. klasse indsamler bøger for at hjælpe børn uden hjem

af -
Foto: Pixabay

Danmarks Indsamling 2018 går i år til børn uden hjem og finder sted i Aarhus den 3. februar, hvor indsamlingsshowet sendes direkte på DR1.

Alle institutioner i Aarhus er blevet opfordret til at støtte op om projektet, og i 3.Z på Tilst Skole har de taget imod opfordringen med åbne arme – klassen har stablet en bogmesse på benene, hvor alle indtægter fra salget går ubeskåret til indsamlingen.

Støtter med bøger
“Vi vil gerne støtte denne gode sag og beder jer alle om et bidrag. Ikke i form af penge, men i form af bøger”, forlyder det fra klassens elever og frivillige forældre.

Ifølge 3.Z kan alle bøger bruges – en god krimi, en slidt kemibog fra folkeskolen, Peter Pedal, en rejseguide, et gammelt Anders And blad, bøger på andre sprog, alt!

“Der er sikkert en læser derude, som vil synes at netop din bog er interessant. Jo flere bøger vi får ind, jo flere penge vil vi forhåbentligt indsamle”, forlyder det fra klassen, der kalder sig IKRA, hvilket betyder “læs” på arabisk.

Aflever ved skolen
IKRA opfordrer til, at man ikke bare giver en bog væk, men også køber en ny, så der bliver læst mest muligt – det kan man gøre, når der er bogmesse.

Lørdag den 20. januar 2018 klokken 11-17 i Bydelshuset, Langkærvej 2, 8381 Tilst.

Til bogmessen bliver der også solgt hjemmebagte kager samt og kaffe/the.

Indsamling af bøger finder sted i uge 3 fra mandag til fredag. Du kan aflevere dine bøger ved Tilst Skole (ved 3. årgangs klasselokaler, samt skolekontoret) og Bydelshuset.

Børn uden hjem
Alle pengene fra indsamlingen, bogsalget, samt kagesalget går ubeskåret til Danmarks Indsamling 2018, Børn uden Hjem.

Bøger der ikke bliver solgt til bogmessen, bliver doneret til Tilst Skole.

  • Danmarks Indsamling 2018 sætter fokus på de frygtelige og fatale forhold, når børn vokser op uden hjem.
  • Over 150 millioner af verdens børn har ikke noget hjem. Nogle fordi de aldrig har haft et, andre fordi de er på flugt fra krig, fattigdom, sult og sygdom.
  • Et hjem betyder ikke kun tag over hovedet. Et hjem er heller ikke bare et sted, man kan sove og spise. Et hjem er, der hvor man føler, at man høre til og føler sig tryg
Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.